Materialet

Selve undervisningmaterialet - instrumenterne - er en væsentlig del af Feuersteins læringsunivers.
 
Der findes på indeværende tidspunkt 3 sæt instrumenter, rettet mod hver deres målgruppe:
 
Samtlige instrumenter har til formål at forbedre elevernes kognitive modificerbarhed, ved at udstyre dem med redskaber, der gør dem til mere selvstændige og aktive tænkere.

Feuersteins Instrumental Enrichment Basic, 

som bruges til personer med et funktionsniveau på 3-4 år til 9 år og består af 11 sæt papir-og-blyant-opgaver, der retter sig mod dels den allerede fremspirende udvikling af kognitive funktioner og dels defekte eller manglende kognitive funktioner.
FIE Basic består både af instrumenter rettet mod emotionelle funktioner og mod kognitive funktioner, fordi begge dele er væsentlige for et menneskes videre udvikling.

Feuersteins Instrumental Enrichment Standard, 

som bruges til personer med et funktionsniveau på over 9 år består af 14 sæt instruenter, der alene retter sig mod de kognitive funktioner og anvendes efter at de grundlæggende emotionelle og kognitive funktioner er på niveau med fuldført FIE Basic.

Feuersteins Tactile instrumental Enrichment, 

som især anvendes til personer med ADHD, autisme, opmærksomheds- og koncentrationsvanskeligheder og problemer med overblik og planlægning, består af 9 sæt taktile opgaver, trykt på ark af et specielt materale og med en speciel trykketeknik, der får symbolerne til at fremstå forhøjet i forhold til selve arbejdsarket.
 

Kontakt

Feuerstein Scandinavia

Rosensgade 24
8000 Aarhus C

Tlf. 30 31 70 40